Wednesday, 30 March 2011

hari nie saya telah belajar tentang zina hati,mata,lisan aku nak share la sikt ngn korang semua :)

bismillahirahmanirahim



ZINA MATA
                                                               
Zinanya mata adalah melihat [sesuatu], zinanya lisan adalah mengucapkan [sesuatu], zinanya hati adalah mengharap dan menginginkan [sesuatu], sedangkan alat kelamin membenarkan atau mendustakan itu [semua]. … (HR Bukhari & Muslim)

 Jadi, “sesuatu” yang hendaknya kita hindari itu adalah yang mengarah pada hubungan kelamin. Inilah yang dimaksud dengan “sedangkan alat kelamin membenarkan atau mendustakan itu [semua]“.        
       contoh mcm nie eh? = melihat nonmuhrim bukan nya [zina mata] . Yang tergolong dengan zina mata ialah (berzina dengan mata) adalah melihat dengan syahwat.
misalnya:melihat wanita yg seksi-seksi,mengendap pompuan mndi,ataupun benda-benda yg tidak sepatutnya yg kita lihat . ingat !!! jgn sesekali kitamelakukan ZINA MATA INI :) .                                                      
                     
 ZINA LISAN 
      Secara demikian pula, menyampaikan kata-kata mesra kepada GF AN BF KAMU bukanlah tergolong “zina lisan”.    bukanlah tergolong “zina lisan”. yang tergolong nyerr {zina lisan } ni adalah yang desertai dengan nafsu birrahi .
contoh: kepada sang kekasih, “Aku ingin sekali meletakkan mulutku ke mulutmu berpagutan dalam ciuman.”  jadi berpada-pada lah ketika menulis surat cinta. dansebagainya:)   

ZINA HATI       
kalau macam kita merindukan seseorang bukan lah ZINA HATI .zinz hati nie mcm kita berzina di hati kita adalah mengharapkan dan  menginginkan  pemenuhan nafsu birrahi.
contoh:''kalau aku ergie tempat kerjanya kalau tiada orang.siapa tahu dia mhu ajak (fhm-fhm je la yer) .:) jadi jgn melakukan ini . 

                                       

Saturday, 19 March 2011

kesah harian aku hari sabtu 18-3-11

halooooooooooooooO.
                                                      asalmuaalikum . :)
hri nie aku  bngun tido pukol 7: 23 hehe . nmpk netbook kat sebelah on9 jap. dah tu aku capai towel aku mndieeeeee. lepas mndie da wngi semue . aku siap-siap nak wet world haha.dah siap dalam pukol 8 cm uh . aku on9 jap main game it girl sebab sementare mak cik  aku dtg umah nenek aku. pukol 9:30 cm uh kiterowang bertolak . jeng jeng jeng dalam keter aku tido eehe. aku bngun dah smpai . kiterowang smpai dlm pukol ... .... .... ... 1 cm uh r.  dah smpai dalam aku terjun ar . ehe . aku . akak. n qisteena jejalan dalam air satu wet world tuh mcm-mcm ragam ar. aku pling suke part yg kawasan dalam uh . asyik-asyik la tergelincir WooooO.
dah 2 round kiteowang naik gie tempat bebudak ehe. main main air jer.pastu gie tempat OMBAK nya . langsung x der aper-aper boring la kan. nak main gelongsor besar uh . haha . dak qisteena uh punyer le gian die sanggup amik pelampong orang . hahahahhahahaahahahhahahahahhhhahhaha :D nbila nbila. nsib baik pak cik aku ckap yg tuh orang punyer . die pegie belikan kiteowang pelampong 4 .haha.aku syok r. pastu main kat tempat gelongsor uh plin meneyronkkan ! first aku naik sowang diri . best kalau korang naik sowang kan air uh laju.. dalam 3  round aku naik ngn nbila tmbh ar lagi laju . hehe . die berat . aku ringan . haha . pastu die naik ngn allyn hehe . aku naik sowang agie . haha . pastu aku naik ngn adik ddie . PERH ! lagi ar kan . aku tercampak ke depan WooO. x skit pon ehe . pastu aku naik ngn nasirah dlm 2 round gituh . pastu aku naik yg sowang punya ngn allyn dan jugak qisteena nabilah ehe.nbilah ngn akak byk kali kener buli ngn pakcik uh hahahhaha . pastu hujan duduk kat bwh rumah kecik uh haha. dah tak hujan kiteowang aku,akak,nabila,alyyn,oman,nbila,ngn naim gieee mndi blik kat tempat pelmpong uh . hehe . skali daaaA. aku tkder kawan nak naik .. akak dah  naik ngn shyia ,nbila alyyn ,naim ngn oman hmm . pelampong bwak jer . haish ==. huhu . pastuh aku naik ngn oman ..
da ar aku mlah nak habak lemaer sebenonyer byk la kan.
 bye


                                                                            ^asalmuaalaikum^

Friday, 18 March 2011

kisah aku DINGAGNGGU SYAITAN.

       asalamuaalaikum ...
sementare aku ngah layan citer (ghost hunter) haha,.
aku citer kan .. time tima aku kener kacau ngn syaitan or hantu la kan.
YANG PERTAMA = mse uh aku chatting kat fb . ngn khairul asyraf . memang  kiterowang ngn citer psal hantu,
tetibe aku nmpk kat luar tingkap aku ader something yg kler putih . die bling batu kat tingkap aku.
hahaha , tak sangke juge aku dpt jumpe die juge .haha . 
YANG KEDUA = mse ari tu . sepupu aku kan yang kecik la yasmin nasirah ngn akak aku on9 kat atas . so? aku mndi la kat atas . pastu time aku mndi aku denga diowang ketawe kat dalam blik kan.aku pnggil AKAK OO AKAK kan? tak jawab-jawab . diowang ketawe uh mcm orang gyla nyer ketawe au .. lpas  aku  abis mndi tengok aku sorang jer dekat atas . diowang 2 ekor uh gie mkan kat bawah . haha . aku takot gie msok blik pkai bju on9 huhu.
YANG KETIGA =  mse aku kecik kecik haaaaaaaa. nie aku nmpk POCONG 2 EKOR depan pintu umah kampong aku . hahaha . aku tutup langsir bce AL-FATIHAH and then diowang pergiie. 
YANG KEEMPAT =kejadian nie kat umah aku. adik aku die cakap . (akak aper tuh kakak ?) aku cakap (aper? x dak apa-apa pon) die ckap( ader momok la ) aku ckap (ooo momok tu mke die cm ner?) die tunjuk la kan . tapie yg die tunjuk uh memang aku takot la . seram ar juga. die kemam kan mulut die pastu nganga .
YANG KELIMA =  ader stu malam nie.aku sesorang jek kat atas. aku nak turun bwah sebab aku nak makan jap.time aku trun bwah semase di tangga aku denga ader mcam orang tolok almari yg berat au . kalu korang tolak almari berat cm uh la bunyi nyer bunyi uh dtg dri blik pak su aku. aku ckap sper uh ? aku tengok bilik uh pintu tebukak and lampu tetutup. haish ==/. AKU SEDEKAHKAN AL-FATIHAH kat atas si mati uh.
YANG KEENAM = mse ari tu aku dikejut kan oleh ayah aku .. aku kene bcer YASSIN untuk adik aku , sebab mlam tu asyik-asyik die menagis au .. aku bce je la.. okey la . die dah berenti menagis kan ?
ayah aku tnye ngan pakcik aku . (asal ngn putri nie ?) pastu pkcik aku ckap ader something yg duduk atas badan die and cucok die punye perut kene cucuk ngn jari antu tuh . kesian putri .
YANG KETUJUH = mse ari uh . aku la kan sape lagi la kan? urm kire-kire jam  3 pagi aku nak tuuttutututt 
ala fefaham je la kan . slepas aku tutututututtut aku gie la bilik pastu nmpk POCONG depan pintu blik aku .aku selawat ja la . aku tutup mata :) .huhu .tkot siot.
                              * ader lagi but scary skunk nie dah kol 1 aku tak membute agi ahhhhhhhhhhhhhhhh takut*




                               asalamuaalaikum

aku elergic hujan . :(

aku tak boleh ene hujan pulak.
tadi.aku main keja-keja dalam hujan.aku tatau pon aku nie elergic hujan .
aku main je la kan. pastu main-main main tetibe jer aku nmpk kat taman permainan aku ader bebudak die buli orang gyla , kesian orng gyla tu . memacam bebudak tu ejek orng gyla. i think mereka gyla not orang gylaa tu .
kesiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan.sekarang nie dah lah hujan aku pulak pening tak leh kene hujan ,tapi???
macam mna pulak ngn orang gylaa tu ek?akuh rse orng gyla mesti tkder rumah ek?
kesian la yer . orang gylaaa tu die bawak beg . denga-denga die kene halau dengan anak die...
kesian laaa lagie.nie tatau la betul ke tak yek.
*KALAU KORANG ADA AYAH AND ADA IBU JAGA LAAAAA EH? JAGA LA . MEREKA JAGA ANDA SMPI BESAR TAU* 

proOt aku da bebunyi aku chaW .
                                                                           *asalamuaalaikum*

nu'man danial sepupu aku punya adik :)

    

name die nu'man danial b anuar shafie kot haha.die ar  peneman ak  pepetang ,main kejar-kjar,nyorok-nyork,blikan ice-blended,ais krim. best au . die nie TEMBAM .die kuat makan .  die NAKAL . die GEGEILA LA JUGE. hahaha . aku tak tau nak ckap ape lai daa tentang dya ,,haha ,
NU'MAN DANIAL  B ANUAR SHAFIE ,korang leh call die = Oman,Danial .
tu je la kot.. 
okeyh laa.die da pnggil la . die nak main keja-keja.


eh?! bye .
                                                                      *asalamuaalaikum *
            jumpa lagi :)

mac'D & hm :)

    *okey arinie aku nak cerito pasal kucing-kucing aku*





aku ader kucing besaaaaaaa nme die mac'D.korang nak tau asal aku ltak nmer die mac'D?? sebab akuh jumpe die dekat MACDONALD AYER KEROH . mak aku yg sruh ltak nmer mac'D aku on je laa.. huhu ...
tak lmer kemudian die dapat anak DUE EKOR . due -deu putih . tapiie bekurap ar sebab bapak die bekurap diowang pon bekurap . aku bunag je laa.. first memang aku tak nak buag tapie abnag ngn nenek aku yg jahat uh diowang gie buang .. sedih satu arie au ..dalam satu thun die dapat anak dua ekor lagie. seko putih , sekor itam.
yg putih uh diee  gie mkn kaki anak die .pelik GYLAA? aku pon tataw la asal ek . tinggal yg itam tu jeeeeee..
kucing aku nie PEMALAS nk mmmmmampos au . kejer die mkn tdo berak  . lbih kurang cm uh . keje aku kene RAJIN BAGI DIE MAKAN DAH KENE RAJIN PUNGUT TAIK DIE ..hahahahha . tapi takpe tu je laa kucing yg aku msih hidup..:) 

NIE MUKE DIE :)




                                   




anak die lak comel tapi nakal . tapie aku plik naper die suke mkn nasi ??? die ta ske mkn -mkana kucing g uh aku plik uh haish ==. die nyer keje asyik tngkp kaki orang je.leh buat orang GERAM ja.. die comel comle gylaa la.
nme die HM , nak tau asal nme die hm?? sebab mase die kekecik dedulu hidung die merah . HM= hidung merah la tu . haha . okey la aku tatau nak ckp dah tentang die . yg pnting die comel ngn die suke wat geram . biolah die 
  

nie muke die 







 comel ark ? bgi aku comel.



okey laa byeee . eh bye eh bye eh bye eh bye :) 
asalamuaalaikum :)
                                       *see next time*
*

Thursday, 17 March 2011

*sepupu*

**NAFISAH**NABILAH**NADHIRAH**





NUR NAFISAH

aku kenal kan diri aku dulu aku yg pkai bju kaler purple uh .Yang  wat peace uh huhu . aku punya nama nafisah.orang panggil aku adik sebab aku nie ader kembar and orang slalu panggil aku nafisah.nama panjang aku nur saiyidah nafisah bt kamarudin . korang boleh panggil aku nafisah,nur,saiyidah,fysa,tu je kot.
klau ape-ape je la yg korang rse cocok ngn aku panggil la aku tak kesah sngt laa..
aku suke mkn nasi pattaya.aku suka minum milo ais.aku suka kaler purple ;)tu je la kot .

QISTEENA NABILAH 
 pendek-pendek je la auw . 
nme die qisteena nabilah bt anuar. die smer bye ngn aku 14 thun . die TAKEN SENANG CITER DIE DAH DIAMBILorang daa..tak silap aku die niee suker kaler hitam kot. die nie rmai jugak laa peminat dri aku .
haha.hahahhaahha.hahahhaha.gelak je laa..korang boleh panggil die qis,teena,abil,nabila.tu je la kooot.

NUR NADHIRAH 
 die akak aku. nme die nadhirah. korang leh pnggil die nad,dirah,nadhirah,nur nadhirah,akak.die kasar gylaa nak mampos.TAPAK TANGAN DIE BESAAAAAAAAAAAAAAR HAHAHA.kalau korang kene sepuk ngn die memang SAKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT . aku dah la duduk stu umah ngn die . hmpir tiap-tiap arie la aku kener sepuk .haish ==.




okey tq to all yg mari datang ka saya punya blog yaww ^^*~
   

                                                                                  * jumpa lagi *

suka sama suka :D whee~

dia suka saya but saya suka dia .
kita suka sama suka.
tapi kiteowang tatau la nak  couple ke tak nak .
hahahahahahahahha.
first aku tak pecaye gyla la. yg die pon suka jugak kat aku .
second aku lagie tak caya yg die nie leh puji aku.
haish ==.
tatau nak cakap apa lagi da suke ek.
aku tak sangke bendakalah nie leh aku ckap jugak nie memang mulut masin dak akak la nie.
dunia dunia.
memacam leh jadi ek .
aku plik lagi uh . aku leh mimpi die kawin  ngn kau .. HaiyOo.... tak cye r!
sampai sekarang aku tak percaye . gyla la...

Saturday, 12 March 2011

bagaimana nak luah kan perasaan >,< dekat seseorang need your help ..!

asalamuaalaikum ...
aku .. suka kat someone nie..
tapi ..macam mna aku nak luahkan perasaana aku ??
aku nak kat gila da nie ...
asyik-asyik pkir pasal dia la..
nak tidur pon pkir psal die.. mkan pon susah la..
asyik nak pikr psal die je ..
 macam mana aku nak lupa akan dia?

 
Get More Blogger Layouts At Hotlayouts2u.com