Wednesday, 11 May 2011

peperiksaan~!!!~

asalamuaalikum~



pda minggu depan aku akan dilanda peperiksaan *mid-year* aku harap aku akan melaksanakna dengan cemerlang dan aku akan dapat markah yang cemerlang~ amin..

Disini, aku nak share skit tentang doa-doa ade kaitan dengan nya peperiksaan yer~..

DOA KETIKA MASUK KE DEWAN PEPERIKSAAN

وَقُلْ رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِيرًا
 
Maksudnya: “Dan katakanlah: “Wahai Tuhanku! Masukkanlah daku dengan kemasukan yang benar lagi mulia, serta keluarkanlah daku daripadanya dengan cara keluar yang benar lagi mulia; dan berikanlah kepadaku daripada sisiMu hujah keterangan serta kekuasaan yang menolongku.”

KETIKA MENERIMA KERTAS SOALAN 

قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي. وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي. وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي. يَفْقَهُوا قَوْلِي.

Maksudnya: “Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku. Dan mudahkanlah bagiku tugasku. Dan lepaskanlah simpulan daripada lidahku, supaya mereka faham perkataanku.”

KETIKA SUSAH UNTUK MENJAWAB

ياَ حَيُّ يَا قَيُّوْمُ، بِرَحْمَتِكَ أَسْتَغِيْثُ.

Maksudnya: “Wahai Tuhan yang maha hidup lagi maha berdiri dengan sendirinya. Dengan rahmatMu aku bermohon pertolongan.”

ataw

للَّهُمَّ لاَ سَهْلَ إِلاَّ مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً وَأَنْتَ تَجْعَلُ الْحَزَنَ الصَّعْبَ إِنْ شِئْتَ سَهْلاً

Maksudnya: “Ya Allah! Tidak ada kesenangan melainkan pada perkara yang engkau jadikan kesenangan padanya. Dan engkau menjadikan kedukacitaan dan kesukaran sebagai mudah dan senang jika Engkau kehendaki.”

JIKA TERLUPA JAWAPAN

للَّهُمَّ يَا جَامِعَ النَّاسِ لِيَوْمٍ لاَ رَيْبَ فِيْهِ اجْمَعْ عَلىَ ضَالَّتِيْ مَعْلُوْمَاتِيْ


Maksudnya: “Ya Allah! Tuhan yang menghimpunkan manusia pada hari yang tiada keraguan padanya. Himpunkan barangan dan maklumat yang hilang daripadaku.”


DOA UNTUK MENGHARAPKAN SESUATUH.
Allahumma ya Allah..aku pohon keampunan Mu ya Allah.

Ya Allah !Aku adalah hamba Mu dan anak dari hambaMu. Ubun-ubunku berada diatas tangan Mu. Janganlah Kau tinggalkan aku dalam keadaan berhajat melainkan kau tunaikan hajatku, janganlah kau tinggalkan aku dalam keadaan bermohon melainkan Kau penuhilah permohonan ku.

Ya Allah! Aku bermohon kepada Mu. Jika dengan kejayaan didalam peperiksaan ini membuatkan aku lebih beristiqamah dalam menyampaikan agamamu,maka izinkanlah kejayaan tersebut. Jika sebaliknya,aku pulangkan segala – galanya didalam pengetahuanmu.

Ya Allah, Ya Tuhanku....Sesungguhnya engkau mengetahui setiap perkara yang berlaku dan Engkaulah yang berkuasa atas perkara tersebut...Amin

Friday, 6 May 2011

bunga bunga kembang

pada suatu malam ,
anak-anak saya semua menangis mereka kata mereka mimpi kak long diorang sesat
kat hutan lpas tu lemas dalam tasek.
hati aku pun rasa macam ada sesuatu yg tak kena dengan anak saya , saya pergi di blakang rumah
saya di belkang rumah saya mempunyai satu hutang tebal , saya mencari anak saya yg *kaklong* tu
sebab dia dari semlam belum pulang . saya terus mencari anak saya sampai di tengah hutan ..
dalam 2 jam saya mencari ,,
saya terjumpa sehelai baju yg saya hadiahkan kepada anak saya . . . . . . . .
tersadai di tanah ., sekali., saya menjumpai anak saya dalam keadaan bebogel dan ia lemas di tasek..
saya di sana terus menarik anak saya itu dan menagis tanpa henti.
saya mendukung anak sya bwak ka rumah .,

KENAPA??
anaknya jawab= suatu malam tu ( lari dari rumah ) ibunya terpaksa  meninggalkan  anaknya itu , saya terus keluar dengan (BF) saya . pada malam itu (BF) saya membawa geng nya dan merogol saya .


pesanan nya di sini.. jgn bergaul dengan laki yg kita tidak menganal dia dan lelaki yg tak boleh percaya!~

Monday, 18 April 2011

sahabat ( ^^ )

 asalamuaalaikum,
                                         bermula lah cerita ku tentang SAHABAT. sahabat tuh..macam kawan lha..mereka memang wujud , memang ada di depan mata dan die sekelilling kita . tapi kan? ada segeliintir para sahabat nie yang memang baik di depan mata tetapi byla jah kat blakang bukan main di kutok agie.. memang pekara ni berlaku dekat aku ... haha  tkde kot.. memain je uh..
haaA. korang nak tahu tak apa maksud kawan makan kawan?


pertama :  mereka nie tidak jujur,apabila anda dalam kesenangan, mereka akan membuntuti anda ke mana saja anda pergi dan mereka juga akan buat apa saja untuk anda asalkan anda turuti kemahuan mereka tidak kira kemahuan apa pun. Saya bagi contoh, duit. Mereka berkawan dengan anda disebabkan duit.bukan nya nak kawan tapi nak duit, apaker tak faham ahh aku..(ayat kat atas uh nak skema ) 




kedua:mereka ada hasrat dengki dgn apa yg korang ader.Mereka tidak senang dengan apa yang anda miliki. Mereka anggap anda seorang yang lebih superior dari mereka dan mereka akan bermuka muka di depan anda tetapi apabila mereka di belakang anda, mereka akan mengutuk dan mencaci anda di luar pengetahuan anda sendiri. AKU  telah hadapi benda ini berkali kali.


ketiga:Hasutan. Mereka ini terlalu taksub menghasut orang lain untuk membenci kita walaupun kita tidak berbuat apa-apa.


keempat:tikam belakang kawan . macam die nieh suke buruk2 kan kawan die .. 


( yang tu jelhaaa aku tahu .. haha . aku harap kaw orang semuaaaA JANGAN wat cm nie kat korang punya fwen ehhh? anggap jer diowang uh mcm kakak ker abng ker apa2 je lah kan .. yang penting kawan mesti happy , don wat gado-gado wat sayang-sayang . ehhhh? tolong lah die kalau dlam kesusahan ke ape ker. eh?? okeyh okeyh . aku tau koran semua baik.. tapi ikot ckap aku . haha . )


*asalamuaalaikum*

Sunday, 17 April 2011

fikirkan nya

"Pehh..cun siot !", kata si A sambil membuat bunyi cencurut laut Antartika.
"Ni kalo jadi bini aku ni tak kuar umah la aku nampaknye", kata si B pulak sambil mengenyit-ngenyit matanya yang hanya terbuka setengah sentimeter (cm).
"Huiyyo.. (terkesima)", tak lepas pandangan si C melihat si dia yang terkinja-kinja di tepi jalan. Hampir sahaja cecair yang mengandungi enzim amilase di mulutnya terkeluar daripada tempat tadahan.
Beginilah respon kawan-kawan kita apabila melihat perempuan cantik. Pantang lalu depan mata, habis semuanya dipanah oleh mata-mata liar. Mungkin mereka tidak tahu bahawa panahan mata itu akan berbalik pada mereka sendiri akhirnya. Sedih. Kadang-kadang aku sendiri tak kuat untuk istiqomah dalam hal-hal macam ni. Tapi sentiasalah berdoa moga-moga diberi kekuatan oleh Allah S.W.T. supaya kita dapat melawan dan mendidik nafsu yang tak pernah lesu.
Menjaga pandangan bukannya perkara yang boleh dipandang remeh. Ia merupakan suruhan Allah S.W.T. kepada setiap individu Muslim yang beriman.
Firman Allah S.W.T dalam Surah An-Nur ayat 30 :

"Katakanlah (wahai Muhammad) kepada orang-orang lelaki yang beriman supaya mereka menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka. Yang demikian itu lebih suci bagi mereka; sesungguhnya Allah Amat Mendalam PengetahuanNya tentang apa yang mereka kerjakan."
Juga dalam Surah An-Nur ayat 31 :
"Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka.."
Jika seseorang individu itu tidak menjaga pandangannya, mungkin dia akan terjebak ke dalam maksiat yg lebih besar iaitu ZINA. Kalau ditafsirkan pemerhatian dan mungkin sedikit pengalaman aku, sequence ke arah zina ni lebih kurang cm nie:ingt ehhh!!!
1Pandangan ->2Lintasan hati -> 3Khayalan -> 4Keinginan -> 5Tindakan -> 6Zina kecil -> 7Zina besar

Sebenarnya sequence ni memang reliable jika difikir secara logik akal yang sihat. Malah, ramai ulama-ulama dan ustaz-ustaz yang berpendapat sama seperti pendapat yang aku terangkan di atas tu, iaitu zina besar bermula daripada zina kecil, yang akhirnya bercambah menjadi dahan-dahan maksiat yang merimbun. Zina bermula dengan pandangan yang tidak terkawal. Daripada pandangan sedemikian, kita semakin mendekati zina.


Untuk lebih faham lagi konsep 'mendekati' di sini, kita ambil satu contoh. Katakan Ali ingin ke kedai yang jaraknya, let say 1220 langkah. Apabila Ali melangkah setapak keluar daripada rumah itu sahaja dia sudah dikira mendekati kedai tersebut, setuju? Jadi, pandangan yang tidak terkawal itu ibarat langkah pertama ke arah zina.

Part 'Tindakan' tu dah bersepah di merata-rata tempat. Paling berlambak di shopping complex & universiti. Untuk pengetahuan anda, disekeliling aku pun ada sebenarnya. Apa benda 'Tindakan' yang aku maksudkan ni sebenarnya? "COUPLE".full stop.
Jika pandangan sahaja dah dikhuatiri akan membawa kepada zina, apatah lagi bercouple? Orang yang berakal sihat sepatutnya tiada masalah nak jawab soalan ni.
Aku anggap mereka yang bercouple ini tidak tahu hukum yang sebenarnya. So, artikel ni adalah bertujuan untuk berkongsi dan MEMBERI TAHU. Jika ada sesiapa yang tengah bercouple atau hampir nak bercouple,dan merasakan maklumat dalam artikel ni akan menghalang niatnya untuk bercouple, maka hati-hati. Syaitan itu sentiasa mengajak ke arah kejahatan. Jika ingin mengikut nafsu syaitan juga, then go for it. Tapi ingat azab Allah di akhirat nanti takkan ada penangguhan.Selepas membaca  niee fikirlah2 kenapa Islam mengharamkan gejala 'couple' sebelum nikah....!! (so?? takyah lahh nak ^couple2^ nie.. tak bwak ke mna pun kan?? haa... okok . jgn marah aku kalau aku tego sebab korang bercouple . eh? aku tego sebab syang korang .. (:..
aku tak nak bercouple  nie  berleluasa  . eceeeh . betul pa kan?? takut2 ader yg melakukan maksiat lah .. berzina lah . berdate bawah umur lhaa.. apa2 je lha kan..
hummm .... tak yah lah eh?? couple2 bwah umur nie.. yang penting sekaran nieee kan?? kita study eh?? study lhaaa for watever je lah .. kan?.. study, kejar cita-cita duluh .. bru lah..main sayang2 HAHA :D. nmpk mcm lama tapi... tak lma lha.. *kot* . (: . okokok. harap korang amik nie simpan dalam hati . kunci semua . apa yg aku ckap nie *klau lha penting tok korang* ok! .
don couple2 ... )



       *asaalamuaalaikum* 

Thursday, 14 April 2011

sedih ialah kesucian hati ^^$

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته





sedih nyaaa!!!! . sesuatu benda yg semua orang kenal kan? setiap orang akan menerima sedih kan? pelik arr kalau owang uh tak pena sedih dalam idop diowang ..kesedihan adalah something yang menderita kan jiwa kita sendiri dapat menghilagkan sesuatu yg kita ingin kan.atau sesuatu yg kita gagal untuk mencarinya .

kesedihan niee.. ngn kebahagiaan sesuatu yg tidak daat kita pisahkan .kekadang rse nak bahagia pastu lak nak sedih sekali....kenapa kita harus berasa sedih???????
Sebenarnya kesedihan adalah pilihan sebuah tindakan. Allah berfirman : 
 “Ingatlah, sesungguhnya wali-wali Allah itu, tidak ditimpa kekhawatiran dan tidak pula mereka bersedih hati.” (QS.10:62) 


  
 Al-Kindi (796-873M), seorang filosof awal Muslim, mengungkapkan tentang makna kesedihan yang menimpa pada kebanyakan manusia. Menurutnya, kesedihan yang ditimbulkan oleh manusia dan ditimpakan pada dirinya. Bukanlah sesuatu yang alami.
Kata al-Kindi, “Orang yang bersedih hati karena kehilangan miliknya atau gagal memperoleh sesuatu yang dicarinya, kemudian merenungkan kesedihannya secara filosofis lalu dia mengerti bahwa penyebab kesedihannya itu bukanlah keharusan, lalu dia saksikan banyak orang yang tidak memiliki harta itu tapi mereka tidak sedih, bahkan gembira dan bahagia, dia tak pelak lagi akan tahu bahwa kesedihan bukanlah hal yang niscaya dan tidak alami.”




ini bermaksud  kesedihan ialah sikap mental kita menghdapi kondisi lingkungan.banyal laa orang yg kemiskinan tapi ?? hatinya bahagia . byk orang yg kaya-kaya  tapi hatinya sngt sedih ....
macam ar aku kan? atuk aku meninggal pastu aku sedih ....
pastu mcm mne pulak aku boleh tergelak-gelak kegembiraan?
so?? aku mksud kan kt dalam percakapan aku nie ..
ALLAH SEBENARYA BUKAN MAHU UNTUK MENYEKSA KITA DENGAN KEANGISAN OR KESEDIHAN . SETIAP KESEDIHAN DAN KEGEMBIRAAN ? PASTI ADER HIKMAH NYA . 
so ?? kalau ade manusia yg diluar sana yg sedang kesedihan? aku sngt simpati . 
tetapi ingat ??? setiap pekara yg kita lakukan pasti!! ade hikmah nya . dan kita harus percaya akan (qadaq dan qadar) yg mencatat segala-galanyaaa (: 
so u must be happy  <3
aku pon ader kesedihan yg aku alam,member aku . dan jgn kamu ingat kesedihan kamu itu adalah teruk eh??
becoz ader orang yg terima lagi teruk dari kamu .
ALLAH TAK AKAN MENYEKSA  KAUM NYA (: i just need you don forget that  ( bi aku maybe hancur ) .
akie ^^ . 




                                           *asalamuaalaikum *

Wednesday, 30 March 2011

hari nie saya telah belajar tentang zina hati,mata,lisan aku nak share la sikt ngn korang semua :)

bismillahirahmanirahim



ZINA MATA
                                                               
Zinanya mata adalah melihat [sesuatu], zinanya lisan adalah mengucapkan [sesuatu], zinanya hati adalah mengharap dan menginginkan [sesuatu], sedangkan alat kelamin membenarkan atau mendustakan itu [semua]. … (HR Bukhari & Muslim)

 Jadi, “sesuatu” yang hendaknya kita hindari itu adalah yang mengarah pada hubungan kelamin. Inilah yang dimaksud dengan “sedangkan alat kelamin membenarkan atau mendustakan itu [semua]“.        
       contoh mcm nie eh? = melihat nonmuhrim bukan nya [zina mata] . Yang tergolong dengan zina mata ialah (berzina dengan mata) adalah melihat dengan syahwat.
misalnya:melihat wanita yg seksi-seksi,mengendap pompuan mndi,ataupun benda-benda yg tidak sepatutnya yg kita lihat . ingat !!! jgn sesekali kitamelakukan ZINA MATA INI :) .                                                      
                     
 ZINA LISAN 
      Secara demikian pula, menyampaikan kata-kata mesra kepada GF AN BF KAMU bukanlah tergolong “zina lisan”.    bukanlah tergolong “zina lisan”. yang tergolong nyerr {zina lisan } ni adalah yang desertai dengan nafsu birrahi .
contoh: kepada sang kekasih, “Aku ingin sekali meletakkan mulutku ke mulutmu berpagutan dalam ciuman.”  jadi berpada-pada lah ketika menulis surat cinta. dansebagainya:)   

ZINA HATI       
kalau macam kita merindukan seseorang bukan lah ZINA HATI .zinz hati nie mcm kita berzina di hati kita adalah mengharapkan dan  menginginkan  pemenuhan nafsu birrahi.
contoh:''kalau aku ergie tempat kerjanya kalau tiada orang.siapa tahu dia mhu ajak (fhm-fhm je la yer) .:) jadi jgn melakukan ini . 

                                       

Saturday, 19 March 2011

kesah harian aku hari sabtu 18-3-11

halooooooooooooooO.
                                                      asalmuaalikum . :)
hri nie aku  bngun tido pukol 7: 23 hehe . nmpk netbook kat sebelah on9 jap. dah tu aku capai towel aku mndieeeeee. lepas mndie da wngi semue . aku siap-siap nak wet world haha.dah siap dalam pukol 8 cm uh . aku on9 jap main game it girl sebab sementare mak cik  aku dtg umah nenek aku. pukol 9:30 cm uh kiterowang bertolak . jeng jeng jeng dalam keter aku tido eehe. aku bngun dah smpai . kiterowang smpai dlm pukol ... .... .... ... 1 cm uh r.  dah smpai dalam aku terjun ar . ehe . aku . akak. n qisteena jejalan dalam air satu wet world tuh mcm-mcm ragam ar. aku pling suke part yg kawasan dalam uh . asyik-asyik la tergelincir WooooO.
dah 2 round kiteowang naik gie tempat bebudak ehe. main main air jer.pastu gie tempat OMBAK nya . langsung x der aper-aper boring la kan. nak main gelongsor besar uh . haha . dak qisteena uh punyer le gian die sanggup amik pelampong orang . hahahahhahahaahahahhahahahahhhhahhaha :D nbila nbila. nsib baik pak cik aku ckap yg tuh orang punyer . die pegie belikan kiteowang pelampong 4 .haha.aku syok r. pastu main kat tempat gelongsor uh plin meneyronkkan ! first aku naik sowang diri . best kalau korang naik sowang kan air uh laju.. dalam 3  round aku naik ngn nbila tmbh ar lagi laju . hehe . die berat . aku ringan . haha . pastu die naik ngn allyn hehe . aku naik sowang agie . haha . pastu aku naik ngn adik ddie . PERH ! lagi ar kan . aku tercampak ke depan WooO. x skit pon ehe . pastu aku naik ngn nasirah dlm 2 round gituh . pastu aku naik yg sowang punya ngn allyn dan jugak qisteena nabilah ehe.nbilah ngn akak byk kali kener buli ngn pakcik uh hahahhaha . pastu hujan duduk kat bwh rumah kecik uh haha. dah tak hujan kiteowang aku,akak,nabila,alyyn,oman,nbila,ngn naim gieee mndi blik kat tempat pelmpong uh . hehe . skali daaaA. aku tkder kawan nak naik .. akak dah  naik ngn shyia ,nbila alyyn ,naim ngn oman hmm . pelampong bwak jer . haish ==. huhu . pastuh aku naik ngn oman ..
da ar aku mlah nak habak lemaer sebenonyer byk la kan.
 bye


                                                                            ^asalmuaalaikum^

Friday, 18 March 2011

kisah aku DINGAGNGGU SYAITAN.

       asalamuaalaikum ...
sementare aku ngah layan citer (ghost hunter) haha,.
aku citer kan .. time tima aku kener kacau ngn syaitan or hantu la kan.
YANG PERTAMA = mse uh aku chatting kat fb . ngn khairul asyraf . memang  kiterowang ngn citer psal hantu,
tetibe aku nmpk kat luar tingkap aku ader something yg kler putih . die bling batu kat tingkap aku.
hahaha , tak sangke juge aku dpt jumpe die juge .haha . 
YANG KEDUA = mse ari tu . sepupu aku kan yang kecik la yasmin nasirah ngn akak aku on9 kat atas . so? aku mndi la kat atas . pastu time aku mndi aku denga diowang ketawe kat dalam blik kan.aku pnggil AKAK OO AKAK kan? tak jawab-jawab . diowang ketawe uh mcm orang gyla nyer ketawe au .. lpas  aku  abis mndi tengok aku sorang jer dekat atas . diowang 2 ekor uh gie mkan kat bawah . haha . aku takot gie msok blik pkai bju on9 huhu.
YANG KETIGA =  mse aku kecik kecik haaaaaaaa. nie aku nmpk POCONG 2 EKOR depan pintu umah kampong aku . hahaha . aku tutup langsir bce AL-FATIHAH and then diowang pergiie. 
YANG KEEMPAT =kejadian nie kat umah aku. adik aku die cakap . (akak aper tuh kakak ?) aku cakap (aper? x dak apa-apa pon) die ckap( ader momok la ) aku ckap (ooo momok tu mke die cm ner?) die tunjuk la kan . tapie yg die tunjuk uh memang aku takot la . seram ar juga. die kemam kan mulut die pastu nganga .
YANG KELIMA =  ader stu malam nie.aku sesorang jek kat atas. aku nak turun bwah sebab aku nak makan jap.time aku trun bwah semase di tangga aku denga ader mcam orang tolok almari yg berat au . kalu korang tolak almari berat cm uh la bunyi nyer bunyi uh dtg dri blik pak su aku. aku ckap sper uh ? aku tengok bilik uh pintu tebukak and lampu tetutup. haish ==/. AKU SEDEKAHKAN AL-FATIHAH kat atas si mati uh.
YANG KEENAM = mse ari tu aku dikejut kan oleh ayah aku .. aku kene bcer YASSIN untuk adik aku , sebab mlam tu asyik-asyik die menagis au .. aku bce je la.. okey la . die dah berenti menagis kan ?
ayah aku tnye ngan pakcik aku . (asal ngn putri nie ?) pastu pkcik aku ckap ader something yg duduk atas badan die and cucok die punye perut kene cucuk ngn jari antu tuh . kesian putri .
YANG KETUJUH = mse ari uh . aku la kan sape lagi la kan? urm kire-kire jam  3 pagi aku nak tuuttutututt 
ala fefaham je la kan . slepas aku tutututututtut aku gie la bilik pastu nmpk POCONG depan pintu blik aku .aku selawat ja la . aku tutup mata :) .huhu .tkot siot.
                              * ader lagi but scary skunk nie dah kol 1 aku tak membute agi ahhhhhhhhhhhhhhhh takut*




                               asalamuaalaikum

aku elergic hujan . :(

aku tak boleh ene hujan pulak.
tadi.aku main keja-keja dalam hujan.aku tatau pon aku nie elergic hujan .
aku main je la kan. pastu main-main main tetibe jer aku nmpk kat taman permainan aku ader bebudak die buli orang gyla , kesian orng gyla tu . memacam bebudak tu ejek orng gyla. i think mereka gyla not orang gylaa tu .
kesiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan.sekarang nie dah lah hujan aku pulak pening tak leh kene hujan ,tapi???
macam mna pulak ngn orang gylaa tu ek?akuh rse orng gyla mesti tkder rumah ek?
kesian la yer . orang gylaaa tu die bawak beg . denga-denga die kene halau dengan anak die...
kesian laaa lagie.nie tatau la betul ke tak yek.
*KALAU KORANG ADA AYAH AND ADA IBU JAGA LAAAAA EH? JAGA LA . MEREKA JAGA ANDA SMPI BESAR TAU* 

proOt aku da bebunyi aku chaW .
                                                                           *asalamuaalaikum*

nu'man danial sepupu aku punya adik :)

    

name die nu'man danial b anuar shafie kot haha.die ar  peneman ak  pepetang ,main kejar-kjar,nyorok-nyork,blikan ice-blended,ais krim. best au . die nie TEMBAM .die kuat makan .  die NAKAL . die GEGEILA LA JUGE. hahaha . aku tak tau nak ckap ape lai daa tentang dya ,,haha ,
NU'MAN DANIAL  B ANUAR SHAFIE ,korang leh call die = Oman,Danial .
tu je la kot.. 
okeyh laa.die da pnggil la . die nak main keja-keja.


eh?! bye .
                                                                      *asalamuaalaikum *
            jumpa lagi :)

mac'D & hm :)

    *okey arinie aku nak cerito pasal kucing-kucing aku*





aku ader kucing besaaaaaaa nme die mac'D.korang nak tau asal aku ltak nmer die mac'D?? sebab akuh jumpe die dekat MACDONALD AYER KEROH . mak aku yg sruh ltak nmer mac'D aku on je laa.. huhu ...
tak lmer kemudian die dapat anak DUE EKOR . due -deu putih . tapiie bekurap ar sebab bapak die bekurap diowang pon bekurap . aku bunag je laa.. first memang aku tak nak buag tapie abnag ngn nenek aku yg jahat uh diowang gie buang .. sedih satu arie au ..dalam satu thun die dapat anak dua ekor lagie. seko putih , sekor itam.
yg putih uh diee  gie mkn kaki anak die .pelik GYLAA? aku pon tataw la asal ek . tinggal yg itam tu jeeeeee..
kucing aku nie PEMALAS nk mmmmmampos au . kejer die mkn tdo berak  . lbih kurang cm uh . keje aku kene RAJIN BAGI DIE MAKAN DAH KENE RAJIN PUNGUT TAIK DIE ..hahahahha . tapi takpe tu je laa kucing yg aku msih hidup..:) 

NIE MUKE DIE :)




                                   




anak die lak comel tapi nakal . tapie aku plik naper die suke mkn nasi ??? die ta ske mkn -mkana kucing g uh aku plik uh haish ==. die nyer keje asyik tngkp kaki orang je.leh buat orang GERAM ja.. die comel comle gylaa la.
nme die HM , nak tau asal nme die hm?? sebab mase die kekecik dedulu hidung die merah . HM= hidung merah la tu . haha . okey la aku tatau nak ckp dah tentang die . yg pnting die comel ngn die suke wat geram . biolah die 
  

nie muke die 







 comel ark ? bgi aku comel.



okey laa byeee . eh bye eh bye eh bye eh bye :) 
asalamuaalaikum :)
                                       *see next time*
*

Thursday, 17 March 2011

*sepupu*

**NAFISAH**NABILAH**NADHIRAH**





NUR NAFISAH

aku kenal kan diri aku dulu aku yg pkai bju kaler purple uh .Yang  wat peace uh huhu . aku punya nama nafisah.orang panggil aku adik sebab aku nie ader kembar and orang slalu panggil aku nafisah.nama panjang aku nur saiyidah nafisah bt kamarudin . korang boleh panggil aku nafisah,nur,saiyidah,fysa,tu je kot.
klau ape-ape je la yg korang rse cocok ngn aku panggil la aku tak kesah sngt laa..
aku suke mkn nasi pattaya.aku suka minum milo ais.aku suka kaler purple ;)tu je la kot .

QISTEENA NABILAH 
 pendek-pendek je la auw . 
nme die qisteena nabilah bt anuar. die smer bye ngn aku 14 thun . die TAKEN SENANG CITER DIE DAH DIAMBILorang daa..tak silap aku die niee suker kaler hitam kot. die nie rmai jugak laa peminat dri aku .
haha.hahahhaahha.hahahhaha.gelak je laa..korang boleh panggil die qis,teena,abil,nabila.tu je la kooot.

NUR NADHIRAH 
 die akak aku. nme die nadhirah. korang leh pnggil die nad,dirah,nadhirah,nur nadhirah,akak.die kasar gylaa nak mampos.TAPAK TANGAN DIE BESAAAAAAAAAAAAAAR HAHAHA.kalau korang kene sepuk ngn die memang SAKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT . aku dah la duduk stu umah ngn die . hmpir tiap-tiap arie la aku kener sepuk .haish ==.




okey tq to all yg mari datang ka saya punya blog yaww ^^*~
   

                                                                                  * jumpa lagi *

suka sama suka :D whee~

dia suka saya but saya suka dia .
kita suka sama suka.
tapi kiteowang tatau la nak  couple ke tak nak .
hahahahahahahahha.
first aku tak pecaye gyla la. yg die pon suka jugak kat aku .
second aku lagie tak caya yg die nie leh puji aku.
haish ==.
tatau nak cakap apa lagi da suke ek.
aku tak sangke bendakalah nie leh aku ckap jugak nie memang mulut masin dak akak la nie.
dunia dunia.
memacam leh jadi ek .
aku plik lagi uh . aku leh mimpi die kawin  ngn kau .. HaiyOo.... tak cye r!
sampai sekarang aku tak percaye . gyla la...

Saturday, 12 March 2011

bagaimana nak luah kan perasaan >,< dekat seseorang need your help ..!

asalamuaalaikum ...
aku .. suka kat someone nie..
tapi ..macam mna aku nak luahkan perasaana aku ??
aku nak kat gila da nie ...
asyik-asyik pkir pasal dia la..
nak tidur pon pkir psal die.. mkan pon susah la..
asyik nak pikr psal die je ..
 macam mana aku nak lupa akan dia?

 
Get More Blogger Layouts At Hotlayouts2u.com